Maandag 19 juli 1948

Nog steeds beroert, weinig gegeten. Maleise repetitie gehad. Ook nog een telegram ontvangen van thuis, daarvoor nog mijn hartelijke dank, ik was zo benieuwd naar nieuws. Ik zal blij zijn als ik post krijg in Batavia. Ik heb pillen gehaald voor een verstopte stoelgang. Verder niet veel nieuws. We varen op de Indische Oceaan, meer niet. Dag tot morgen.
Vandaag 381 mijl afgelegen u tijdsverschil.


Dinsdag 20 juli 1948

Water, water, water, ziek, ziek, ziek, anders niet, niet, niet.
De reis gaat hoe langer hoe meer tegenstaan. We hebben nu weer 375 mijl afgelegd en weer een uur tijdsverschil. Verder nietsnieuws. Ellendige dag, en gauw gaan slapen.


Woensdag 21 juli 1948

Alles nog steeds hetzelfde, alles wordt saai, er is niets meer aan. 'k Zal blij zijn als we in Batavia aankomen. Ik voel me zo ellendig.
'k Heb trouwens nergens geen zin meer in, en hou ik op voor vandaag.
afgelegde mijlen 409. 30 minuten vooruit.Neptunusfeest aan boord van de Waterman
 

Donderdag 22 juli 1948

Dit is de feestdag waar we zo naar verlangd hebben. Neptunus en zijn dochter Isslanta komen aan boord. Daarna zal de doop een aanvang nemen. Tegen 09.00 uur keken we verlangend uit naar Neptunus, maar hij is net zo als iedereen en doet alles op zijn elfendertigst. Eindelijk kwam Neptunus en verscheidende helpers aan, met muziek voorop. De spullen stonden al klaar, zoals een cachot en een bad. De Mariniers waren het eerst aan de beurt. We werden beschilderd met een vies goedje en daarna in de kuipgegooid. Nu wat hebben we gelachen. Het was gewoon geen gezicht meer zoals we eruit zagen. De heren officieren hadden het erg te verduren, die moesten zout water drinken en werden op het cachot gezet, helemaal bekladderd en daarna de spuit erop. Toen alles afgelopen was hebben ze met zijn allen Neptunus en zijn helpers in de kuip gegooid, nu we hebben wat gelachen, zo'n dag zullen we niet snel vergeten.
Nu was het rusten en eten, om 14.00 uur zouden we verdergaan met spelen, o.a. touwtrekken, guldenhappen en hindernissen. Om 12.00 uur hebben we 403 mijl afgelegd, de klok gaat weer 30 minuten vooruit. Het is inmiddels 14.00 uur en de wedstrijden nemen een aanvang. Eerst kregen we touwtrekken door verschillende ploegen, o.a. de bemanning tegen de Mariniers, die de Mariniers wonnen.

     

  5  6  7  8  9  10  11 12 13 14 15

pagina 10