Daarna nog tegen de K.L enzovoort. Daarna kregen we 'happen'. Er waren twee bakken met Jam en twee bakken met meel neergezet.
Daar hadden ze drie zilveren guldens en een rijksdaalder ingelegd. Die moesten ze toen met hun mond er uithalen. Dat was weer lachen, heel hun gezicht en haar zat vol met Jam, toen gingen ze in die bak met meel snuffelen, dus je snapt wel hoe ze er uitzagen.
De officieren deden ook even hard mee. Wat dat betreft valt het me best mee. Daarna kregen we hindernissen. Eerst was er een hele lange rups waar we doorheen moesten kruipen, dan rond het schip lopen in een bad springen, en daarna moest de volgende weer, zo tot tien stuks. We hebben drie wedstrijden gespeeld en alle drie gewonnen, twee tegen K.L en een tegen de officieren. Er was een luitenant bij die kroop door de rups en toen die er uit kwam, zat het broekje haast op z'n hielen. Nu we hebben wat meegemaakt. Om 17.00 uur was het afgelopen. Aanstaande zondag de 25 juli zullen de prijzen uitgereikt worden. Zojuist hebben we onze diploma gehad van Neptunus ten teken dat we de proef goed doorstaan hebben, en waardig zijn om zo'n diploma in ons bezit hebben.
Daarna nog gepraat, gebabbeld en geluierd. Daarna niets meer. 

Zaterdag 24 juli 1948

Weer eruit, en direct eruit, de dag begint weer goed. We zien zee, daarachter zee, zee en zee. Verder gaat alles weer zijn gewone gang.
Verder niet veel te zien en te beleven dus ook niet te schrijven. Zaterdag cabaret of afscheidsavond. Verder geen bijzonderheden.
Afgelegde mijlen 383 mijl. tijdsverschil 1 uur.

 5  6  7  8  9  10  11 12 13 14 15

pagina 11