Zaterdag 7augustus '48

06.00 Overal Zondagse dienst. We moesten tot 09.00 uur allerlei karweitjes opknappen en mochten dan passagieren. Ik ben niet gaan passagieren, ik had niet veel zin. We hebben wat getennist en daarna was de tijd om te gaan eten.
Het is erg warm hier. 's Middags ben ik gaan slapen, daarna gebaad en me aangekleed voor het passagieren. Ik ben naar een N.P.V groep, S.B 4 "de Nomaden". Ik heb daar kennis gemaakt met de vaandrig want de Hopman was er niet. Ik heb daar een goede indruk van gekregen, al doen ze veel dingen heel anders dan wij. Dat merkte ik direct al. Ook was er nog een Marinier uit Amstelveen, ook een padvinder. Er zijn er nog twee maar die heb ik niet gezien. Ik ga er meer naar toe, dat staat vast. Ik kon ook al direct meegaan naar zijn huis, maar helaas kon dat niet want ik had al met Karel afgesproken dat we om 19.00 uur bij de Marinierskantine zouden zijn. 
We hebben wat gewandeld en een glaasje limonade gedronken en zijn toen zo zoetjes aan op ons gemak naar het kamp gewandeld. Daar aangekomen, ons eerst afgemeld, en toen wat zitten bomen over alles en nog wat in de kantine. Het was 22.00 uur toen we naar bed gingen, en sliepen weldra de eeuwige slaap.


De Marinierskantine op de Toendjoengan

Zondag 8 augustus '48

Om 06.00 uur overal en om 07.00 uur baksgewijs. We hebben eerst de rommel opgeruimd. Om 09.00 uur ben ik naar de kerk gegaan. Het was weer een andere dominee, maar het was een mooie preek. Daarna moest ik direct naar het kamp terug, omdat ik weer de wacht had. 's Middags heb ik mijn spullen in orde gemaakt voor de andere dag, dan zouden we vertrekken naar ons nieuwe verblijf. Verder niet veel bijzonderheden.
Om 18.00 uur moest ik op wacht tot 20.00 uur, en nog één keer van 24.00 tot 02.00 uur. Dus ik heb mijn portie wel weer gehad. Ik was blij toen ik weer kon gaan slapen.

Adieu.

  14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

pagina 19