Maandag 9 augustus '48

Om 05.15 overal, direct aankleden en eten. Er was haast bij deze morgen. Alles moest vlug gebeuren. Over een uur kregen we inspectie over de ransels, of ze wel goed in orde waren. Om 09.00 uur kwam de truck voor die ons naar ons nieuwe verblijf zou brengen. 
We waren met ons veertienen. Dat was, Jan Beers, Geert Beernink, Jan van Beek, Henk Terbeek, Jo van de Berg, Broekman, Bijtema, Freek Boginski, bijgenaamd neus, Piet Blank kaalgeboren en Pierre Beurskens de Reuvese boer, en Diepgrond, Kiebert, Piet Boender de slager en mijn persoontje. We reden naar Perak vlak bij de haven. Wij kwamen in een villawijk. Wij werden verdeeld in verschillende villa's. Ik lig samen met Diepgrond en met drie vreemde jongens, maar het zijn goede jongens. U moet nu niet denken, dat het van die mooie villa's zijn. Ik heb het hier best naar mijn zin. Ik ben ingedeeld bij de transportsectie als Auto monteur. 's Avonds hebben we alles uitgepakt en nog meer van die geintjes. Daarna ben ik gauw onder mijn klamboe gedoken en sliep weldra als een marmot.


Onze villa, Bengkalistraat 64

Dinsdag 10 augustus '48

Om 05.30 overal, wassen en dan om 05.45 eten. Het eten valt hier ook best mee. Je hebt beleg genoeg voor al je boterhammen. Om 06.30 baksgewijs. Wij met ons vijven, dat zijn Piet Blank, Pierre Beurskens, Jan v Beek, Diepgrond, en mijn persoontje werden ingedeeld bij de monteurs hier in het kamp en werden weldra, na enige informaliteiten, ten werk gesteld. Dus u ziet dat ik weer auto monteur bent geworden bijmaar dan bij de Mariniers brigade. Het eerste wat ik te doen kreeg was van om bij zo 'n grote wagen (International ) de benzinepomp te verwisselen. Nu dat was gauw gebeurd. Toen kreeg ik de opdracht om een wagen lopend te maken, er moest een startmotor aan. Deze moest ik eerst helemaal uit elkaar halen omdat hij zo smerig was. Toen weer in elkaar gezet, accu in de wagen, carburateur erop en toen kon hij lopen. Maar hij bleef niet stationair lopen en sloeg elke keer af. Na wat bijgesteld te hebben liep hij goed. Nee, ik ben nog niet alles vergeten en alles gaat hier heel rustig, geen gejacht van dit of dat moet gauw klaar, dat is er hier helemaal niet bij. Om 13.00 uur vast werken, dat is elke dag dan wordt er verder niet meer gewerkt. Na het eten kregen we ineens te horen dat we uit het huis moesten, en twee huizen verder intrek moesten nemen. Dus hebben we 's middags alles overgebracht en alles een beetje in orde gemaakt, zodat het geen rommeltje werd. Er zitten nog geen deuren of ramen in het huis, dus we slapen zo 'n beetje in de open lucht. Morgen wordt het allemaal in orde gemaakt, dus zullen we hopen dat dan ook alles in orde zal zijn. Verder niet veel nieuws. Ik heb een brief van thuis gekregen, en ga deze nu beantwoorden, dus sluit ik weer af met deze woorden voor vandaag.

Goeden nacht en Welterusten.

 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25

pagina 20