Maandag 16 augustus 1948

Om 05.30 overal. Ik was niet erg vroeg vanmorgen. Ik kwam met een slaperig gezicht onder mijn klamboe vandaan. Ik leek wel een boer die kiespijn had. Ik ben me maar gauw gaan wassen en eten. Nu ik ben daar wat van opgeknapt, maar nog niet helemaal.
Om 06.30 werken. Alles ging zijn gewone gang, daar valt niet veel over te schrijven, alleen dat ik een fijne wagen had om te repareren. Net toen ik dacht dat ik klaar was en de motor liep, lekte de benzineleiding, zodoende kon ik alles weer slopen. Daarom was ik blij dat het 13.00 uur was. Gauw gegeten, de kamer geboend, want om 15.00 uur was het inspectie. Daarna lekker gaan baden. Verder geen nieuws, alleen dat ik heb zitten schrijven en een discussie gehad hebt met Henk over de kerk. Nu ik schei er mee uit, ik ga slapen, mijn ogen vallen dicht. daaag. Welte


Hoe vind je mijn wagen

Dinsdag 17 augustus 1948

Weer om 05.30 overal. De laatste tijd kan ik er niet meer zo gemakkelijk uitkomen. Ik was nog behoorlijk slaperig. Ik heb me maar gauw gewassen, de andere jongens konden er helemaal niet uitkomen, die moet je er gewoon uitsleuren.
Om 06.30 baksgewijs, en daarna werken. Ik ben weer aan de zelfde wagen begonnen. 11.20 Eindelijk had ik hem zover klaar dat hij liep, maar de benzineleiding lekte behoorlijk, dus moesten we dat weer in orde maken. Het was gelukkig weer gauw verholpen en de motor liep goed. Maar nu moest ik nog een slangetje maken voor een pompje. Dat was ook zo gebeurd, maar ik kreeg geen gelegenheid meer om het te monteren, want ik kreeg een behoorlijke jaap in mijn vinger van een stuk staaldraad. Daar ben ik voorlopig zoet mee. Het bloedde dan ook behoorlijk. Vannacht is het pas opgehouden met bloeden. Maar het komt wel weer in orde. De rest van de dag heb ik zitten lezen, eten en schrijven.
's Avonds naar de film geweest hier in het kamp, kost niets. Het was een mooie film. Ik hou op met schrijven, want het wordt bedtijd.
Oh ja nog wat, Karel is bij ons op bezoek geweest. Dag Tot morgen.


Op het Kolenpark

 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28

pagina 23