Ik heb vijf jongens in mijn stam, dat zijn, Sonny Boy, Martkin, Marrianno, Karel Snakottapari. Wat een namen hť, 't zijn gewoon legpuzzels. Daarna, toen dat okť was, hebben we enige spelen gedaan. Lekker ruw, maar dat is wel nodig voor ze. Wat een papkindertjes waren erbij, ze zijn gewoon bang, dat ze zichzelf pijn doen, alles even voorzichtig. Maar ja, dat wordt denk ik ook wel anders. Daarna werden er nog enige punten behandeld over de contributie en de erewachten voor het monument van de koningin.
Wij beŽindigden de avond met een klein gedicht en sloten wij de broederhand. Ik ben toen gauw naar huis gegaan, ik voelde me loom en had het benauwd en had dorst. In het kamp aangekomen, gauw getankt en toen me bed ingeschoten, pardoes onder de klamboe
door, okť.

De erewacht van de padvinderij

Donderdag 26 augustus '48

Om 05.00 uur overal, gewassen, gekleed en gegeten. Toen ze allemaal verdwenen waren, heb ik de kamer schoongemaakt. Ook nog een deur gemaakt voor het bergingshok. Daarna ben ik weer gaan zitten schrijven, en kaarten.
Om 11.00 uur gebaad en aangekleed voor de wacht op Kalimas. Na het eten om 14.00 uur vertrokken van het kamp naar Kalimas. Het is maar 10 minuten rijden. Daar aangekomen, spulletjes opgepakt en mijn bed in orde gemaakt voor de nacht. Er was niets te doen, wel een radio. We hebben wat zitten lezen. Ik moest pas om 21.00 uur op post tot 23.00 uur en daarna weer van 03.00 tot 05.00 's morgens.
Het was een mooie avond en een heldere lucht, ik werd neergezet bij de grote loods, het munitiemagazijn. Het was een saaie wacht, de tijd ging langzaam. Eindelijk, daar kwam de aflossing en zit de helft er gelukkig weer op. Ik was weldra verzonken in een diepe slaap.

 

 

  Op wacht


Om 02.30 werd ik aan mijn staart getrokken, "kom er uit", en een beetje door elkaar geschut, ik met me slaperige kop, "wat is er", "je moet eruit" oooooh. Nu ik er uit, mezelf aangekleed, een kleine versterking, en toen weer op wacht. Deze tijd ging vlugger maar ik was blij toen het 05.00 uur was. De truck stond al voor om ons terug te brengen. Gauw me klampotje bij elkaar geraapt en op de truck gegooid. Daar gingen we weer en binnen 10 minuten waren we weer in het kamp. De truck stopte voor de deur. Snel mijn klampatje opgepakt, m'n bed in orde gemaakt, en er gauw ingekropen, en ik sliep weldra in.

 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32

pagina 28