Vrijdag 27 augustus 1948

Om 09.00 uur kwam ik nog slaperig mijn bed uit. Gauw gewassen en aangekleed. Kamer in orde gemaakt, mijn zondagse pak naar de Baboe gebracht. Daarna ben ik gaan wassen, want ik had weer vuil goed. Toen dit gebeurd was, heb ik gemandied, nu daar knapte ik lekker van op. Het was zo zoetjes aan tijd geworden om te gaan eten. Het eten was lekker, goede soep en de rijst goed klaargemaakt met stukjes vlees erin.
De post was niet veel een ansichtkaart en drie spiegels met twee puzzels. Ik ben direct gaan lezen en puzzelen. 17.00 Uur weer gegeten, ik had niet zo'n erge honger. Na gegeten te hebben, wasgoed opgehaald bij de Baboe. Toen weer lekker gebaad, was in het sop gezet en maar weer gaan schrijven. Zoals u wel ziet, ik ben alleen thuis, de rest is naar de stad, ze hebben katje gehad, dus verder snapt je het wel. Ik had geen zin, morgen ga ik. Trouwens katje ontvangen heb ik nog niet, het was al te laat. Dus morgenochtend maar weer proberen. De avond is koel en zacht, een echte tropische avond. Nu verder schrijf ik niet, ik hou er mee op, schei er mee uit, krijg er genoeg van, snap je dat, oké onthoud het goed. dag.


Zaterdag 28 augustus 1948

Om 05.30 overal. Ik kwam met een slaperig gezicht, waar je beslist bang van zou worden, om 07.00 uur mijn bed uit. Ik stoor me niet aan de tijd, daar kan ik geen rekening mee houden. Nu gauw gewassen, gekleed en gegeten, want ik had een lekkere honger. Niet verder vertellen hoor. (staat zo gek voor de buren) Na het eten, kamer schoongemaakt. Daarna gewassen en gemandied, sokken gestopt, leuk werk is dat, nu als ik daar mijn brood mee moest verdienen, sloeg ik heel de boel kort en klein.
Het was zo zoetjes aan 13.00 uur geworden, dus was het weer eten geslagen. Daarna bord schoongemaakt en omgekleed om te gaan passagieren. Eerst ben ik enige dingen wezen kopen o.a. een tas, want die heb je wel nodig. Toen ben ik naar de S.B.4 gegaan. Ze waren op het plein voor het gebouw een demonstratie aan het geven voor het feest. De padvindsters waren ook aanwezig en beoefenden seinen. Om 19.00 uur, de installatie van vier verkenners, die in de troep werden opgenomen. Daarna werden drie nieuwen als voortrekkersgasten aangenomen in de stam. Na deze plechtigheid zijn we allen huiswaarts gegaan.
Ik had met Henk afgesproken tussen half acht en acht uur. Maar er was geen Henk meer te zien, toen ik kwam. Dus ben ik maar naar huis gegaan. Wat zitten bomen over alles en nog wat, toen onder de wol en gaan slapen.


Zondag 29 augustus 1948

06.30 Overal. We hadden niet veel zin om er uit te komen. Maar als je wat te eten wilt hebben, moet je eruit. Zo gezegd zo gedaan. We hadden weer brood en pap met ei. Ik had vandaag de wacht, dus kan ik niet naar de kerk. Ik was weliswaar reserve, maar ik mocht er toch niet uit. Maar ja, de volgende keer beter. De dag ging rustig voorbij, niets aan het handje. Ik heb wat brieven zitten schrijven en nog wat zitten lezen. Dat was de zondag van mij. Ik hoefde niet in te vallen dus kon ik rustig gaan liggen slapen tot de andere morgen. Meer dan dat heb ik niet beleefd, dus kan ik niet meer schrijven ook. Ik stop, houdt op, je boft, ach ontplof.

  24 25 26 27 28 29 30 31 32 33

pagina 29