Dinsdag 21 september '48

Vanmorgen goed uitgeslapen, ik was weer fit, maar ik moest toch eerst nog een emmer met water over mijn hoofd uitstrooien. Na gegeten te hebben, zijn we weer naar ons werk gegaan. Ik kwam zonder pet, want hij was gisteren in de kali gewaaid, zo pardoes van mijn hoofd. Ik kreeg een standje. Ik moest een andere halen. Ze konden het heen en weer krijgen.
Deze morgen werd er weer hard gewerkt. We zagen er allemaal moe en bezweet uit. Ja, dat werken hier stelt ook niets voor. Ik heb meer mijn achterwerk gebruikt dan mijn handen. Ik was blij dat het 13.00 uur was. Ik was tenminste gauw verdwenen.
Na gewassen en gegeten te hebben ben ik gaan zitten schrijven. Ik heb een secretaresse nodig, om al die brieven te beantwoorden. Het is zowat kinderbedtijd en ik ben ermee opgehouden, mijn vingers slijten behoorlijk. Mijn ogen staan hol in mijn kop van al dat turen. Ik zie groen en geel en mijn ogen schitteren. Bah, ik schei er mee uit, ga zelf maar verder, ik doe het niet. dg. Welterusten.


Woensdag 22 september '48

Vanmorgen werd ik opgeschrokken, door twee flinke knallen. We dachten, wat is dat nu. We dachten minstens aan een overval of zoiets. Maar naderhand bleek dat er twee gasverhitters uit elkaar gesprongen waren. Er was er nog iemand gewond geraakt aan zijn arm. De morgen ging verder rustig om, ik heb weer hard gewerkt.
's Middags moest ik voor straf werken omdat ik met een wagen tegen een jeep opgezeten heb en het stuur krom stond. Ja, dat was een mooie bak.
's Avonds heb ik me rustig gehouden en ben vroeg naar bed gegaan want ik had behoorlijk koppijn. En dat is hier niet zo leuk met die warmte.


Donderdag 23 september '48

Zo hier zijn we weer, met een heel goede bui. Nou, ik voel me kiplekker. Het is nu al weer donderdag, wat gaat de tijd toch snel. Ja, het leven staat niet stil. Deze morgen ging vlug om, zonder wedervaardigheden.
's Middags wat zitten lezen en schrijven. 's Avonds even de stad in geweest. Maar ik was weer gauw terug. Ben bij Henk op visite gegaan. Hebben over koetjes en kalfjes zitten praten, en ik weet niet wat nog meer. Het was bij tienen toen ik onder mijn klamboe kroop, en lag weer heerlijk te genieten in mijn bed, dat zo lekker zacht was.


Vrijdag 24 september '48

Deze morgen begon al goed, we hadden een ruzie gehad, de andere avond. Je had die gezichten moeten zien, een haringkop was er nog niks bij. Ja, de stemming was er helemaal niet, en is de verdere dag uitgebleven ook. Ik heb wel prettig gewerkt. De morgen is dan ook gauw omgegaan.
's middags geen bijzonderheden. 's Avonds weer naar de P.J.C geweest en ben toegetreden als lid. Nu ik ga daar altijd naar toe, het is daar zo gezellig, je komt weer in een goede sfeer van vrolijkheid. Ik ging dan ook met een blij gemoed naar huis. En dankte God voor deze dag.

39 40 41 42 43 44 45 46 47

 

pagina 43