Woensdag 29 september '48

Hier zijn we weer, met de nieuwste grammofoonplaat van "kom je bed uit want het zonnetje is al op". Het was een heerlijke morgen lekker koel met een zacht windje ( niet vanuit m'n broek hoor ). Deze morgen twee eieren gehad, wat goed is voor de spijsvertering. 
Ik heb deze morgen, samen met Pierre, een mooi werkje,. We moeten een bok maken om de motors eruit te kunnen tillen. Het was de hele morgen zagen, zagen en nog eens zagen, anders komt het van de week niet klaar. En anders de volgende week maar. We gaan tenslotte nog niet thuisvaren.
Maar de tijd vloog snel om met dit grapje en het was alweer 13.00 uur. Ik was direct verdwenen. Eerst gegeten en toen gewassen. 
Verder geen nieuws. Vanavond ga ik passagieren dus tot straks.
Ik heb 's avonds wat inkopen gedaan voor thuis en ben daarna naar de film geweest in de kantine. Een oorlogsfilm "de Duikboot". Het was een prachtige film.


Donderdag 30 september '48

Zo dit is weer de laatste dag van de maand. Tjonge, wat gaat de tijd toch snel. Morgen is het alweer Oktober. Ja, de tijd vliegt om, zonder dat je het zelf weet is er alweer een maand voorbij. Het loopt al weer aardig tegen de kerstdagen. Daar zit ik dikwijls aan te denken, hoe dat het hier gevierd zal worden. Je merkt hier al amper het verschil tussen een zaterdag en een zondag.


Zo de tijd vloog deze morgen weer om. We moesten een hijsblok maken. Ja, het wordt een knaap van een ding.
's Middags heb ik rust gehouden en om 16.00 uur zijn Henk en ik naar Karel op bezoek geweest. Hij was zeer verheugd toen wij kwamen, want het is ook niet alles daar waar hij zit. Toen wij  weggingen hadden we dezelfde gedachten, dat het heel jammer was, dat we niet bij elkaar gebleven zijn. Maar we zullen het beste er maar van hopen.
          
             de smeerbrug (Babat)

In de stad aangekomen ontmoetten we Ton, Henk z'n kamergenoot. We zouden naar de film gaan en hebben twee bedjahs genomen.
Daar gingen we, lekker gaat dat, licht en hard. Het was een mooie film, ja daar zat heel wat in.
Toen ik thuis kwam, lagen er nog een paar brieven op me te wachten. Die heb ik maar gauw doorgelezen, en ben daarna met een tevreden gevoel onder me klamboe gekropen.

41 42 43 44 45 46 47 48 49 50

pagina 46