Donderdag 7 oktober '48

De morgenstond heeft goud in de mond, nu ik ook, het smaakte naar wierook. Het water smaakte naar mirre. De koffie was ook lekker, een aftreksel van de vuile sokken die de baboes wassen. Het eten ging wel. Ik eet trouwens de laatste tijd toch niet veel 's morgens. Ik eet dan 's middags twee balen rijst en ga over me nek.
De morgen ging verder rustig om zonder hard te werken. Mijn stemming was goed, maar verder niets grappigs meegemaakt. Maar met dat al, was ik blij dat de morgen om was. Gauw gewassen en gekleed. Lekker hoor, dan voel je jezelf net weer het uitje.
's Middags heb ik lekker liggen slapen. Na eerst nog mijn maag gevuld te hebben met brandstof, anders werkt de motor niet, en een kist heb ik nog niet.
Om 17.00 uur ging mijn wacht in als busconducteur. Het begon al goed we waren nog maar net het kamp uit of mijn pet zei me goedendag, maar ik niet, ik ging hem terughalen. Het werd niet druk en zonder enig incident de wacht verder afgemaakt. We hebben een paar keer heen en weer gereden, helemaal leeg. 's Avonds met de laatste route, gingen er twee burgers mee, die hadden een stuk in de reet. Vlakbij de stad, nam de korporaal in volle vaart een scherpe draai, die ene burger vloog van de bank en bleef versuft liggen onder de bank aan de andere kant. Als je dat gezien had, het ging allemaal zo snel, ik niet wist wat ik zag. Ik heb me krom gelachen, en dat gezicht, 't leek wel een boer die kiespijn had. Dat was wat, maar toch kregen we nog een fooitje van hem, dus hij nam het nogal gemoedelijk op. Mijn buik doet er nu nog zeer van.
Na deze rit was het afgelopen, en zijn we naar huis gegaan, waar ik gauw ben gaan snurken.

pech onderweg (convooi van Babat naar Soerabaja)

Vrijdag 8 oktober 1948

Een dag van likmevestje, niets bijzonders. Daarom ben ik gauw klaar voor deze dag. Lekker, nu kun je op me schelden, omdat ik niet schrijf. Maar doe het niet te hard, want anders kan er wel eens wat gebeuren, want ik ben nu niet bepaald in een goede bui.
's Avonds naar de film geweest. Het was een goede film met een rijke inhoud. Nu beste mensen en schatteboutjes, donsjes en katjes 
tot morgen.

 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53

pagina 49