We hebben nu sinds 12.00 uur weer 376 mijl afgelegd en de klok wordt een half uur vooruit gezet. We zitten nu op een anderhalve dag varen van Malta. Ook zijn we de "Willem Ruys" tegengekomen op weg naar Holland. Nu het was een indrukwekkend iets, als je weer eens een Hollands schip ziet. Verder gaat alles nog zijn gewone gangetje. De zee is nog steeds wild, de boot slingert dan ook behoorlijk, er waren erbij die hun evenwicht niet konden houden en met het eten over de grond rolde. Om 19.00 uur wordt er een kaartspel georganiseerd, dat heel interessant zal zijn. Ik ben heel vroeg naar bed gegaan. Dus kan ik niet meer schrijven.


passagierspas voor de waterman

Donderdag 8 juli 1948

Weer een half uur vroeger op. Het schommelen is minder geworden. Er is niets anders te zien dan water en nog eens water. Het begint ons tenminste aardig te vervelen. We zullen blij zijn als we in Port Sad zijn, dan krijg ik een paar brieven, daar verlang ik erg naar. Ik heb zelf van de week ook al 8 brieven en 8 ansichtskaarten geschreven. We gaan weer eens lekker eten. Na het eten hebben we het ruim schoongemaakt. Om 09.00 uur Maleise les onder leiding van een sergeant van het K.N.I.L. Daarna wat op het dek rondgescharreld. Om 12.00 uur hebben we weer een afstand afgelegd van 378 mijlen en de klok gaat weer 30 minuten vooruit. Om 15.30 passeerde we het ss "Sibajak" van de Rembang Mij. Ned. We varen in de richting van Malta en passeerden o.a. het eilandje Sante Maria. Om 18.00 passeerden we de "Zuiderkruis" die naar huis ging met 1566 man aan boord. Er werd flink naar elkaar gezwaaid en wij wensten elkaar verder een goede reis en een behouden aankomst.
Verder niet veel te beleven hier aan boord. Als ik naar mijn foto's kijk krijg ik wee gevoel over mij. Ik mag daar niet aan toegeven. Maar wat doe je eraan. We moeten sterk blijven, we weten dat we niet alleen zijn. Maar dat God bij ons is, waar we ons ook bevinden. Om 19.30 ben ik naar de dagsluiting geweest. De Dominee. vertelde over Paulus en de schipbreuk die hij geleden heeft bij Malta. Hoe Paulus geloofde in God en bleef geloven, en een voorbeeld voor anderen was. Ja, zo moet het bij ons ook zijn. Maar het is zo moeilijk. Daarna hebben we nog een mooi vers gezongen.

God mijn God zal mijn behoeden
God houdt voor mijn heil de wacht
Moest ik lang zijn hulp verbeiden
Zijne liefde blijft mij leiden
Door een nacht zwart hoe dicht(?)
Voert hij mij in't eeuwig licht

1  2  3  4  5  6  7  8  9  10      

pagina 5