Zaterdag 9 oktober 1948

Zo, het is weer zaterdag, weer een week om. Wat gaat de tijd hard, ik kan het niet meer bijhouden, mijn hoofd is als een zuurbal. Mijn stemming was deze morgen 40, dus volvette. De morgen ging weer vlug om.
's Middags gewassen, gebaad en geslapen. Dat moet op z'n tijd gebeuren, anders word je een luizebaal. 's Avonds naar de vereniging in de stad. Ik kwam daar aan, en hoorde dat het een bonte of leuke avond werd. Dat was een verrassing voor me. Maar nog een grotere verrassing voor mij was, dat ik, van het meisje van Hans hoorde, dat Hans plotseling was overgeplaatst naar Batavia. Ik keek er gek op, en mijn goede stemming was ineens verdwenen. Zijn meisje is weggegaan, kon niet blijven maar ze kwam de groeten van hem overbrengen. U moet begrijpen, ik heb veel aan hem te danken, hij hielp me altijd. Dus U snapt wel wat een teleurstelling dit voor mij was. Maar voor zijn meisje is het nog erger. De rest van de avond heeft me weer wat opgevrolijkt, en ik was alles al weer gauw vergeten. Het was toch een goede avond, met dansjes, toneelstukjes en moppen. Wat heb ik gelachen, een stelletje komieken. Gek doen zit de meeste mensen in het bloed. Ik heb weer eens genoten en ben met een tevreden glimlach in slaap gevallen.


Zondag 10 oktober '48


Zo eindelijk ben ik dan eens me bed uit, het heeft heel wat moeite gekost om zover te komen. Na me wat opgeknapt te hebben, met pomade en tomatensaus, ben ik brieven gaan schrijven. Ik heb niet zo veel zin meer. Dat komt omdat ze allemaal schrijven, ik kan het niet meer bolwerken. Je word er onverschillig onder, en soms verlang ik nog geen eens meer naar post. Als je er een krijgt, lees je hem, en daarna je gooi je hem in de kast. Op dit moment ben ik ook zo vlug niet. Maar misschien komt het nog wel.
Ik heb vandaag de wacht, zodoende kan ik nergens naar toe, dan alleen naar mijn bed. Ik heb er nu al twee uur opzitten, nog twee en het is weer gebeurd. We gaan daarna maar weer eens uitrusten van de vermoeienissen, zo ik ga eens een flesje halen, dat vind ik belangrijker dan dit, je moet de motor goed onderhouden, anders dan weigert hij, snap je hem, laat die fijn zijn, vasthouden
hoor. 

Daaaag


                  en allemaal een stukje schrijven

 

45 46 47 48 49 50 51 52 53 54

 

pagina 50