Vrijdag 15 oktober

Weer een dag van Noppes, ik kan niet veel schrijven over deze dag. Het werk ging weer zijn gewonen gang. Ik heb de motor van de hijsbok verder afgemaakt. 's Middags mezelf opgeknapt en klaar gemaakt. 's Avonds ben ik naar de P.J.C. Het was weer een leuke en gezellige avond. Dominee Postma opende de avond met het gebed, waarna een gezang gezongen werd.

 

De dominee hield een toespraak over liegen, dat dit in Gods ogen een zonde is. Daar waren menige verschillen in. De één zei: “Is het liegen van een boepjc gebouwr ook erg als hij een onderduiker herbergt, en de Duitsers ondervragen hem”. We konden daar niet goed over oordelen. De meeste vonden het geen zonde, ik ook niet. Als hij niet zou liegen was hij een verrader, en dat is nog een veel grotere zonde tegenover God. Na de pauze werd er een spel gedaan met een magische kracht, maar dat lukte niet erg, zodoende zijn we met een ander spel begonnen.
Er moest er één in de kring gaan zitten, geblinddoekt, een ander moest ernaar toe sluipen zonder dat hij gehoord werd door de geblinddoekte persoon. We hebben allemaal een beurt gehad. Om 21.30 werd de avond besloten met een vers en een gebed. Waarna we allemaal weer huiswaarts gingen, en dachten, het is toch weer een fijne avond geweest

            PJC gebouw te Boeboetan

Zaterdag 16 oktober 1948

Weer hetzelfde liedje van opstaan, wassen en kleden. Na het eten, zijn we weer naar ons werk gegaan. Ik ben maar weer met de bok begonnen. Ik heb hem bijna klaar. Ja, naast me vak als automonteur, ben ik ook nog constructiewerker geworden. 's Middags moest ik naar Kalimas om wacht te lopen. ik heb me daar doodverveeld er was geen pieter te beleven, dan alleen wachtlopen, en dat heb ik dan ook behoorlijk gedaan, zes uurtjes. Ik was blij toen ik om 23.00 uur me nest in kon duiken, en ik heb dan ook een behoorlijk kantje slapen weggeven.
 

De “Goedangs” te Kalimas (vooroorlogse ansichtkaart)

 

48 49 50 51 52 53 54 55 56 57

pagina 53