Donderdag 21 oktober 1948

in de tuin

Donderdag de schoonste dag, 's morgens nog een halve week des 's middags slechts twee dagen. Een mooi spreekwoord dat waarheid bevat. De tijd gaat anders snel, zonder dat je het zelf weet is het weer zaterdag.
Ja, het leven staat niet stil.
Ik zit te denken over allerlei dingen, hoe zou het in Holland zijn. Het is nu alweer bijna vier maanden geleden dat we uit Holland vertrokken. Ik kan me alles nog goed voor de geest halen, op de kade van Rotterdam. Ja, zo gaat het éénmaal voor allemaal.
De morgen ging weer vlug om. Ik moest met een maat de frictie van een truck vernieuwen. Het is een leerzaam werkje. Maar hij was nog niet in orde.
's Middags ben ik aan de tuin begonnen voor het huis, het ziet er nu wat beter uit, al ben ik nog lang niet klaar.
's Avonds draaide er een film in het kamp " de blonde nachtegaal " alleen voor mensen met sterke zenuwen boven de zestig jaar. Nu het was een aardige en leuke film. Na de voorstelling ben ik direct in mijn bed gekropen, want het was nogal laat geworden, en  morgenochtend weer vroeg op.

    in de tuin voor het huis

verdonkschot

Verdonkschot, alias de "kromme" 

Vrijdag 22 oktober 1948
                                                                                               
Oef, oef dat is wat, om je bed uit te komen, zwaar werk is dat hè. Het kostte me veel moeite deze morgen, maar eindelijk was het dan zo ver, dat ik naast mijn bed stond. Na mezelf te hebben gewassen en nadat ik had gegeten, kleden vergeet ik maar, ben ik weer aan me werk begonnen. We hebben de truck weer helemaal opgebouwd en startklaar gemaakt. Maar hij schakelde niet, toch zat alles goed. Toen heeft die maat van mij 's middags de motor er weer uit gehaald. Ik had de wacht deze ging om 18.00 uur in, 's middags heb ik liggen snurken. Ik was bang anders op post weer in slaap te vallen. Nu de twee uurtjes gingen gauw om. Toen we bij de wacht kwamen vroeg hij of ons bed al in de wacht stond. We zeiden met een ernstig gezicht allemaal ja, maar ik had gelogen, ik weet het niet van de anderen. Nee, ik heb lekker thuis liggen snurken, dan kan ik 's morgens wat langer blijven liggen.
Zo dit is het weer voor vandaag. Adieu

 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61

pagina 57