Dinsdag 26 oktober 1948

Kom op luilak, nietsdoener je nest uit, dacht ik bij mezelf, ja het moet er toch van komen. Alles ging weer goed, alleen heb ik niet gewerkt, omdat ik nog steeds last van mijn rug had. Ik heb het kalm aan gedaan, en ben rustig in de wagen gaan zitten. Daar zat er een de boel een beetje op te fokken, ik heb me rot gelachen. Wat een mooie man was dat.
's Middags lekker nasi goreng gegeten en daarna heb ik de waterleiding weer in orde gemaakt want die lag te hoog, en liep het water niet hard genoeg. Nu dat ook weer in orde is, hebben we plenty water. Daarna heb ik me klaar gemaakt voor het passagieren. Ik ben op visite geweest bij Hanno, die voortrekker van S.B.4. Cor was er ook, ook een voortrekker en Korporaal der Mariniers. We hebben hem wat voor de gek zitten houden. Om 20.30 zijn we naar Maxim gegaan. Daar draaide een aardige film, het was niet druk dus lekker luchtig. Na afloop zijn we direct naar huis gegaan, in een mooie luxe slee, die heerlijk veerde.
Ik ga weer eens eindigen want het is bedtijd.

Woensdag 27 oktober '48

Ja, nu ben ik een stuk achtergeraakt met mijn dagboek. Het is nu al zondag. Dus weet ik van deze dag niet zo veel meer. Alleen weet ik dat het weer geweest is zoals op alle andere dagen.
's Avonds ben ik nog naar de stam geweest. Er worden verschillende plannen besproken over het kamp, daarna werden er nog twee aangenomen in de stam als V.T gast. Na deze plechtigheid ben ik met Marianno en Sunny boy naar de bioscoop gegaan in de Maxim. Daar draaide een mooie film " de bedrieger ". Het was een prachtfilm, met een hele goede inhoud. Na de voorstelling hebben we elkaar goedenacht gewenst. Ik ben direct naar huis gegaan en ben mijn bed in gehuppeld.

Simpang, hoek Palmenlaan waar de bioscoop “Maxim”gevestigd was

 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63

pagina 59