Donderdag 28 oktober '48

Zo weer zo’n dag, ook precies eender geweest als de vorige dag. Niks doen en eten. Ze zeggen tenminste allemaal dat ik steeds dikker word. 's Middags mocht ik niet weg, daar ik de wacht had. Maar, ze zijn goed voorbij gegaan, 's nachts heb ik meer zitten slapen dan dat ik wakker was, maar vier uur is een hele tijd. Ik was blij dat weer voorbij was.Boeboetan

Vrijdag 29 oktober 1948

Nog zo prutsdag, daar weet ik ook al niets meer van. Ja, je wordt hier erg vergeetachtig.
Maar deze morgen zal wel net zo voorbij zijn gegaan als de vorige, daar ben ik niet bang voor. Alleen hadden we nog een strop, we moesten 's middags om 14.00 uur weer beginnen. We hadden niet hard genoeg gewerkt. We hebben in die twee uurtjes nog niet veel gedaan. Ik heb slechts één spatbord gemonteerd.
's Avonds ben ik naar Arie Barenzwaard gegaan want hij zou met me meegaan naar de  P.J.C , maar hij had de wacht. Ik ben toen maar alleen naar Boeboeten gegaan. Ik was nog mooi op tijd. Het is een leuke en gezellige avond geweest. Eerst kregen we goocheltoeren te zien. Tjonge, wat een bedriegerij is dat. Hij liet zien hoe hij ons bedroog. Ja, hoe ze dat voor elkaar krijgen snap ik niets van.
                       

Na de pauze deden we nog een spel. We moest allemaal in een kring staan. We moesten de bewegingen van de leider nadoen bij degene die naast je staat. Maar de vingers van de leider waren helemaal zwart gemaakt. Dus snap U wel, dat hij op het laatst, allemaal zwarte vegen op zijn gezicht had, en hij had het nog steeds niet in de gaten. Tjonge, wat heb ik gelachen. We hebben nog een ander spel gedaan maar daar zal ik maar niet over uitwijden, anders wordt het te laat.
Ik ben weer goed thuisgekomen en goed in mijn bed terechtgekomen.


Zaterdag 30 oktober 1948

Ja, hier zijn we weer, ik ben met mijn beide benen uit bed gestapt, en na me gewassen te hebben, was ik erg opgewekt. Dat is de hele morgen zo gebleven, veel lol gemaakt, er was toch haast niets te doen. Daarom verliep de morgen vlot, en was het weldra 13.00 uur. Maar wat een pech, ik moest met enkele anderen nog doorwerken, wagens schoonmaken en de cardan en carterolie verversen.
De benzine droop mijn broekspijpen uit. Ik was blij toen dat klaar was, ik leek wel een gespikkelde beer. Ik heb toen gauw mijn
eten gehaald, en kreeg een behoorlijk portie. Ik heb lekker gegeten.
's Avonds ben ik nog even de stad in gegaan, om inkopen te doen. Daarna ben ik naar huis gegaan, wat moet je langer in de stad doen.  Ik ben toen maar meteen naar bed gegaan, dat vond ik beter.

   55 56 57 58 59 60 61 62 63 64

pagina 60