Donderdag 4 november 1948

 Vanmorgen werd ik om 2.30 al gepord, ik moest nog 2 uurtjes op post. Nu ze zijn gauw omgegaan. Tot 05:00 uur heb ik gelopen, gezeten, en om 05.15 kwam de truck die ons terugbracht naar de Area. Ik heb eerst gegeten, want ik had honger als een paard. Daarna heb ik me eigen gemandied. Ik knapte daar lekker van op. Toen ben ik naar de ziekenboeg gegaan, en toen weer naar Kalimas naar het kledingmagazijn. Ja ik ben een toerist vandaag. Maar wat geeft dat 't is toch in onze baas ze tijd. Na dat alles, ben ik maar begonnen, want het staat anders zo gek. Nu ik had een aardig werkje. Maar met dat al was het één uur geworden, en was het weer afgelopen voor deze dag. 's Middags heb ik weer kranten ontvangen, die ik eerst gauw doorgelezen hebt. De puzzels heb ik ook ontvangen, nu ik begin het al aardig te leren. Het breekt de tijd en het verkwikt je verstand. Het begint al avond te worden, en straks krijgen we een film, en die moet ik beslist zien, want ontspanning heb je beslist nodig. Je gedachte wordt afgeleid van allerlei teleurstellingen e.d.
Zo ik ga eindigen want ik moet nog schrijven ook.

 
 Bewijs van verstrekte kleding

Vrijdag 5 November 1948

 Deze morgen was ik vroeg me bed uit. Mijn plicht was, om de anderen te wekken. Ik gillen en schreeuwen, uiteindelijk waren ze dan wakker, maar nu er nog uit.
Hé jongens kok in de keuken geblazen, eten. Nu waren ze er wel gauw uit, en ben ik weggegaan. De morgen vloog weer om, ik heb op mijn dooie gemakkie kleppen geschuurd en was om 13:00 uur klaar.
's Middags heb ik zitten puzzelen. Daarna me eigen gemandied, omgekleed en weggegaan. Ik ben eerst Arie op gaan halen, en zijn toen samen naar de P.J.C gegaan, in een bedja natuurlijk. Het is weer een leuke en goede avond geweest. Eerst hebben we in de benedenzaal getennist. Ik kan wel merken dat ik het een hele tijd niet meer gedaan heb. Het werd tijd om naar huis te gaan. Ik was gauw thuis, maar ook in mijn bed.

 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67

pagina 63