post van thuis, het is zo belangrijk


We hadden nog een mooi gezicht op de stad. Het is een mooi kanaal met aan stuurboord een asfaltweg en een spoorlijn. Er zijn staan verschillende palmbomen langs. Verder zie je veel meren en woestijnen aan beide kanten van het kanaal. We hebben nog 2 uur stil gelegen voor schepen die uit Suez kwamen, omdat het kanaal niet zo breed is dat twee schepen elkaar varend kunnen passeren. Er zijn er acht gepasseerd. Om 18.00 uur zijn we weer verder gegaan. Om 20.00 uur hebben we een kerkdienst gehad, nu het was een geweldige preek.
We varen nu over "De Bittermeren", dit zijn enkele grote meren. Nadat we deze overgevaren zijn, ben ik naar kooi gegaan.


Maandag 12 juli 1948

Om 05.30 overal, ochtendgymnastiek. We varen in de Golf van Suez, 't is jammer want Suez moet een mooie stad zijn. Aan weerskanten rijzen grote bergen omhoog, het is dan ook een prachtig gezicht. Verder is het lekker en een kalme zee, het is hier erg warm. Ik heb vanochtend dan ook 10 minuten gezonnebaad. Aan het eind van de Golf van Suez zijn we een klein eilandjegepasseerd en kwamen toen in de rode zee, dat was om 11.00 uur. Op het ogenblik hebben we 281 mijl afgelegd. De klok gaat weer een half uur vooruit. Van 14.00 tot 16.00 hebben we verplicht rusten, dus ik heb lekker liggen slapen.
Om 17.00 uur gaan zijn we weer gaan eten en daarna hebben we in de schaduw gezeten op het dek.
Om 19.30 hebben we weer een dagsluiting gehouden. Om 20.30 muziek en causerie avond. Nu het was mooie muziek en de het onderwerp was erg interessant.
Daarna nog een luchtje geschept, overdag is het erg warm, maar 's avonds is het lekker koel.

 3  4  5  6  7  8  9  10  11 12

pagina 7