Dinsdag 13 juli 1948

Om 06.00 uur passeerden we, in de Rode zee, de "Indrapoera" met militairen aan boord. Het was lekker weer, alleen komt er een grote wolkenbank aanzeilen. Verder gaat alles gewoon zijn gang. Om 09.00 uur Maleise les daarna moesten we allerlei akkevietjes opknappen. Het is erg benauwd, we transpireren heel erg, het zweet loopt met stralen van ons lichaam. Om 12.00 uur hebben we 415 mijl afgelegd. Dat is weer een nieuw record.
Er zijn 5218 brieven van het schip afgegaan. Dat valt me wel een beetje tegen. Van 14.00 - 16.00 hebben we weer gerust. Om 16.00 uur kregen we les in hygiŽne met een inlichtingenfilm erbij. Nu het was interessant.
Om 20.00 uur is er film, de film heet "De ruiters van het Wilde Westen". De avond was lekker koel maar erg benauwd. Ik ben toen nog even wezen baden. Maar ik was nog maar net uit het bad of ik had het weer warm. Ik heb op vier verschillende bedden gelegen voordat ik in slaap viel.


Woensdag 14 juli 1948

06.00 Uur ochtendgymnastiek. Daardoor zijn we weer wat leniger geworden. Het was erg benauwd, het water gutste van ons lichaam af. M'n hemd was drijfnat. We geven zowat acht liter per dag. Om 08.00 uur corveedienst, de eetzaal schoonmaken. 09.00 uur Maleise les. Daarna wat gaan liggen rusten van de vermoeienissen. Maar zodra je weer gaat lopen, loopt het water van je lichaam. Om 12.00 Uur hebben we 431 mijl afgelegd en de klok gaat 30 minuten vooruit. Het eten heeft mij best gesmaakt, daarna nog even de eetzaal schoongemaakt.
We zijn toen gaan kaarten. Wat hebben we gelachen, op het laatst werden we naar boven gestuurd omdat het van 14.00 tot 16.00 
rusten was. Het kaartspel heette pesten.
We zijn in de buurt van de straat van Babel Mandeb en varen heel langzaam. We zijn al verschillende eilandjes gepasseerd, dat zijn eenzame krijtrotsen midden in de zee. Vanavond is er weer film. Verder is het weer erg benauwd. De lucht bewolkt. Straks nog even baden en dan weer naar bed. Ik denk dat ik maar op het dek ga liggen.


zicht op Aden


Donderdag 15 juli 1948

Lekker geslapen op het dek, maar toen ik wakker werd, was ik ook lekker zwart. We varen nu voor de kust van Saoedie ArabiŽ. Om 14.00 uur mogen we Aden binnen lopen maar het werd ten slotte 17.00 uur.
Aden is een aardige plaats, gebouwd op een vulkanisch gebergte. Beneden aan de voet heb je een mooie boulevard met mooie gebouwen. In het dal ligt de eigenlijke stad. Aden is eigenlijk een groot bunkerstation.
Ook hebben we het weer druk gehad met de zwartjes, (dit zijn geen arabieren) die enkel sigaretten verkochten. Dat komt omdat Aden een vrije havenplaats is. Deze mensen moeten daarvan leven. Maar ze zijn wel goedkoop, en ook link maar niet gemeen.

                zicht op Aden

4  5  6  7  8  9  10  11 12 13

pagina 8