In de haven lagen ook de "Garoet" en de "Bantam", vrachtschepen van de K.S.N.M. We zijn bijna klaar met het tanken. Het is nu op het
ogenblik 22.00 uur. Vannacht vertrekken we weer uit Aden en gaat de laatste trip beginnen naar Batavia dat tien dagen duurt.
Er schijnt storm op til te zijn. Maar we zullen maar afwachten. Ik ga nu maar eens heerlijk rusten.

Dg


Vrijdag 16 juli 1948

Om 06.30 vertrokken wij uit Aden, en was onze laatste trip aan de beurt. Het was lekker fris, en er stond een flinke deining. Zodra we in de Golf vaarden, moesten we alles vastsjorren, omdat de schuit behoorlijk slingerde. Er word dan ook storm voorspeld.
Om 10.30 mochten wij de brug bezichtigen. Nu het is de moeite waard om dat te zien. Er werd dan ook van verschillende voorwerpen uitgelegd hoe ze werkten. Daarna zijn we gaan eten. De meeste hadden niet zo veel trek. We hebben nu van Aden af 92 mijl afgelegd en de klok gaat weer een half uur vooruit. Na het eten zijn we weer gaan liggen, tot een uur of 17.00. We hebben er in die tussentijd nog een paar door hun bed laten zakken. Piet kon de knopen niet zo gauw loskrijgen, en sneed toen de touwen maar door. Ja echt snugger.
De deining is nu iets minder geworden. Maar het is nog steeds benauwd, we transpireren erg. We moeten ook zouttabletten innemen.
Ook baad ik elke avond voordat ik naar bed ga, daar knap je van op. Om 19.30 dagsluiting en om 20.30 cabaret. Het is een leuke avond geweest, ze hebben allemaal flink hun best gedaan. Daarom n hoeraatje voor het K.N.I.L de K.L en de Mariniers.
Hiep Ho Hiep Ho Hiep Ho.


Zaterdag 17 juli 1948

In de eerste plaats mijn vader van harte gefeliciteerd met zijn verjaardag. Ja hoe kon je dat denken, dat ik dan al zo ver van Holland af zou zitten. Het is zwaar weer, de boot slingert en stampt dat is niet meer normaal. Meer dan de helft is dan ook zeeziek en ligt op bed. Ikzelf ook hoor. Daarom is er vandaag niet veel te vertellen. Alleen lig je veel te piekeren over Holland, hoe het daar nu is. Je denkt aan thuis, aan de troep, en je zou er graag eens een kijkje willen nemen. We hopen dat de storm gauw afgelopen is want zeeziek zijn is niets gedaan. afgelegde mijlen 381, klok uur vooruit.


Zondag 18 juli 1948

Het is nog steeds hetzelfde, en ik ben nog steeds zeeziek, ik voel me als een zoutzak. Ja daar lach je misschien om. Maar zet mij maar op de Veluwe met een tent met een flinke regenbui. Eten doen we haast niet, we doen helemaal niets. Hoe zou het op de Zondags kinderkerk zijn. Hier is het helemaal geen zondag. Er zit helemaal geen sfeer in. Ook ben ik niet naar de kerk geweest daar was ik te ziek voor. Ja, ik zal blij zijn als we in Soerabaja aankomen. Verder niet veel nieuws. De afgelegde afstand van vandaag is 365 mijl, geen tijdsverschil.

  4  5  6  7  8  9  10  11 12 13 14

pagina 9